Sas 36B, 9200 Dendermonde
0471.91.32.22
info@kdvzonneschijn.be

Reglement

Reglement

Hierbij enkele belangrijke regels die wij toepassen in ons kinderdagverblijf. Het huishoudelijk reglement wordt aan elke ingeschreven ouder meegegeven op papier of doorgemaild. Bij elke wijziging worden ouders op voorhand verwittigd.

1

Aanwezigheden en afwezigheden

Wanneer een kindje ingeschreven wordt in het KDV dient dit te gebeuren voor een minimum aantal dagen. Elk kind moet minstens 3 volle dagen of 5 halve dagen per week aanwezig zijn.

2

Samenwerking met ouders

Door de dagelijkse contacten met de opvoedsters worden de ouders op de hoogte gehouden over o.a. de ontwikkeling, de vorderingen en het verblijf van uw kind in het KDV. Ook hanteren wij hierbij het systeem Deona. Ouders krijgen elke avond een mail om te zien hoe de dag verlopen is.

3

Kleding en verzorging

De kinderen dienen in principe gewassen en verzorgd te zijn. Afwijkingen kunnen in overleg met de verantwoordelijke worden toegestaan. De ouders dienen reservekledij mee te brengen.

4

Voeding

De maaltijden voor uw kind worden door het KDV klaargemaakt en geleverd, met uitzondering van zuigflessen en dieetvoeding. De zuigflessen dienen van een naametiket voorzien te zijn.

5

Preventieve gezondheidszorg

In België is alleen het vaccineren van jonge kinderen tegen polio verplicht. Het is echter sterk aanbevolen om je kind te vaccineren volgens het vaccinatieschema van de Hoge Gezondheidsraad.

6

Opvang van zieke kinderen

Zieke kinderen kunnen niet in het kinderdagverblijf terecht. Het is daarom aan te raden voorhand oplossingen te hebben voor het geval dat uw kind ’s ochtends ziek zou zijn.

Download het volledige reglement van onze 2 vestigingen.

Zonneschijn 1Zonneschijn 2